Seznam alergenů

  1. Obiloviny obsahující lepek
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
    a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
    b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína
  5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
    a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
    b) laktitolu
  8. Skořápkové plody
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich